Alergie na potraviny jsou obvyklou záležitostí. Běžně se setkáváme s lidmi, kteří nemohou pozřít například ořechy nebo jahody, jinak by dostali alergickou reakci ve formě astmatického záchvatu. Některé jídlo ale může škodit skrytě. Celé roky bojujeme s nafouklým břichem, ekzémy, lupénkou nebo bolestmi hlavy, aniž bychom tušili, že za naše potíže může třeba každodenní celozrnný chléb k snídani nebo sklenice jablečného džusu.
"Nesnášenlivost některých potravin je častou příčinou nejasných, dlouhodobých zdravotních potíží," potvrzuje MUDr. Monika Golková, primářka A2C Anti-Aging Clinic. "Jídlo může být lékem i jedem. Střevo totiž neslouží jen k trávení, je to zároveň také imunitní orgán, místo záchytu škodlivých látek. Dochází zde ke vstřebávání živin, ale i k detoxikaci organismu."
ROZDĚLENÍ STRAVY
Za pomocí ALCAT testu získáme komplex výsledků sestavující potraviny do několika skupiny podle barevnosti. Chci se dozvědět více...